Τατούλης: «Περιφερειακό εργαλείο πολιτισμού το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας»

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για τον περιφερειακό χαρακτήρα που αποκτά το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, κατά την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Καλαμάτας και την Κοινωφελή Επιχείριση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις» από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι «χρηματοδοτούμε την ανάπτυξη του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, γιατί η προοπτική περιφερειοποίησής του εντάσσεται στο σχεδιασμό μας. Στο μέλλον όταν θα έχει γίνει πλήρως περιφερειακό θα μπορέσουμε να το χρηματοδοτήσουμε άμεσα. Αυτό ήταν άλλωστε το όραμα και η προσπάθειά μου από τη θητεία μου στο Υπουργείο Πολιτισμού. Συνάντησα όμως τότε ισχυρές αντιδράσεις γιατί κάτι το οποίο σήμερα γίνεται πραγματικότητα».

Στόχος της περιφερειακής αρχής, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, είναι μέσω αυτής της συνεργασίας να εμπεδωθεί η θεατρική παιδεία και για το λόγο αυτό η Περιφέρεια θα στηρίξει την προσπάθεια δημιουργίας θεατρικού εργαστηρίου και θεατρικού μουσείου.

Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, μιας σύγχρονης και σπουδαίας υποδομής, η οποία εντάχθηκε από τον ίδιο ως Υπουργό Πολιτισμού στο Γ΄ ΚΠΣ, μαζί με τον τότε Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Γιώργο Κουτσούλη, και από τον ίδιο ως Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ολοκληρώθηκε. «Ακόμα και το πρόβλημα της σκηνής εμείς το λύσαμε, προκειμένου να αποσοβήσουμε τον κίνδυνο καταλογισμού προστίμου 14 εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Καλαμάτας».  

Δελτίο Τύπου