ΝΔ: Μην αναφέρεστε στη στήριξη υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων

Η φιλολογία και η παραφιλολογία των προηγούμενων ημερών σχετικά με τη στήριξη ή μη του Πέτρου Τατούλη, νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως αναπτύχθηκε από βουλευτές του κόμματος στην Πελοπόννησο οι οποίοι μίλησαν ξεπερνώντας τα όρια του θεσμικού τους ρόλου, λαμβάνει τέλος από τον Γραμματέα της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος με εγκύκλιό του βάζει «φρένο» στα στελέχη που στηρίζουν υποψήφιους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όπως επισημαίνει ο Γραμματέας με εγκύκλιό του:

«Εν όψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019 εφιστούμε την προσοχή στα στελέχη μας αναφορικά με δημόσιες
δηλώσεις ή στηρίξεις υποψηφίων Περιφερειαρχών, Δημάρχων και μελών Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων, εάν δεν έχει προηγηθεί συνεννόηση για ενδεχόμενη στήριξη Υποψηφίου ή/και Συνδυασμού από τα θεσμικά όργανα του Κόμματος».

Για τα της Περιφέρειας Πελοποννήσου να θυμίσουμε ασφαλώς ότι πρώτος ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης στις αρχές του Ιουνίου κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη είχε ανοίξει τη συζήτηση περί ενδεχόμενης στήριξης του κόμματος στον νυν περιφερειάρχη, λέγοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από το αν συμβαδίζει με το πνεύμα και τις ιδέες της Νέας Δημοκρατίας (δείτε ΕΔΩ).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρόμοιο σκηνικό έχει στηθεί και την Αχαΐα, όπου και εκεί η παραφιλολογία σχετικά με το «χρίσμα» όπως έχει αναπτυχθεί, πιθανόν είναι να κοστίσει στη Νέα Δημοκρατία.

Σε κάθε περίπτωση, έστω και αργά αντιλήφθηκαν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι... έκαστος εφ ω ετάχθη.

Πολιτικοί, παράγοντες, βουλευτές, στελέχη, γενικά, του κόμματος εκθέτουν το ίδιο το κόμμα όταν μιλούν για ειλημμένες αποφάσεις χωρίς να έχουν σαφή εικόνα ή πληροφόρηση. Και όχι μόνον αυτό: εκείνοι οι ίδιοι που μιλούν για πίστη στο κόμμα και στις αξίες του, για συλλογική προσπάθεια και δράση, με αυτές τις άστοχες και εκτός θεσμικού πλαισίου τοποθετήσεις φαίνεται ότι δρουν για το δικό τους μικροκομματικό και μικροπολιτικό συμφέρον.