Ο τρελός, ο επικίνδυνος και ο ανεύθυνος

«Αν δεις το ''Εξπρές του Μεσονυχτίου'' θα δεις ότι και αυτόν που ρίξαν στις φυλακές τους, του έφτιαχναν συνέχεια κατηγορίες. Εκεί δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικά».

Ο Πάνος Καμμένος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, με ελληνικά γυμνασιόπαιδου και ούτε, παρουσιάζει σε περίπου τριάντα Έλληνες δημοσιογράφους τη... βιβλιογραφία του και το διπλωματικό του οπλοστάσιο απέναντι στη γείτονα που κλιμακώνει επικίνδυνα και που κρατεί εδώ και έναν μήνα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Επίσης, κύριε υπουργέ, αν δεις το «Μαίρη Πόπινς», θα μάθεις ότι οι καλές γκουβερνάντες πετάνε ανοίγοντας την ομπρέλα, χορεύουν με χήνες και πάπιες και με ένα ξόρκι στρώνουν τα κρεβάτια στο πι και φι!

Αλήθεια σου λέω!

Αφού, λοιπόν, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε σε μια ταινία για να εξηγήσει την πολιτική της Τουρκίας και παραδέχτηκε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είχαν εισέλθει στο τουρκικό έδαφος(!), χαρακτήρισε τον Ερντογάν «τρελό», λέγοντας ότι μπορεί να κρατήσει τους στρατιωτικούς μας φυλακισμένους ακόμα και για 15 χρόνια:

Δημοσιογράφοι: Υπάρχει κανάλι επικοινωνίας;

Π. Καμμένος: Τι κανάλι επικοινωνίας; Εδώ μιλάμε για τον Ερντογάν που βγαίνει και βρίζει δημόσια πια, τις ΗΠΑ, τον Νετανιάχου. Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς. Τι να επικοινωνήσεις;

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας μας μάς λέει ότι δεν υπάρχει κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών μας στην Ελλάδα.

Η φρασεολογία και το ύφος του Πάνου Καμμένου οπωσδήποτε δεν αρμόζουν σε υπουργό. Ταιριάζουν, όμως, με τους θαμώνες του καφενείου, που πάνω στην κουβέντα τους χαρακτηρίζουν τον Ερντογάν «τρελό» και «μ@λ@κα», και που ακούγοντάς τον επικροτούν τη στάση του.

Δεν είναι και το πρώτο μυαλό ο υπουργός Άμυνας. Είναι επίσης αμετροεπής, φλύαρος, ημιμαθής και απερίσκεπτος. Με τις χθεσινές του δηλώσεις, όμως, είναι σαν να κάνει εσωτερική πολιτική και να χαϊδεύει τα αφτάκια των θαμώνων του καφενείου που τον ψήφισαν. Αγνοεί παντελώς τον θεσμικό του ρόλο, δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για τον εαυτό του και την εκλογική του βάση και απέδειξε ότι είναι επικίνδυνος για τη χώρα.

Εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει απαντήσει ως το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, εφόσον, δηλαδή, δεν έχει πάρει αποστάσεις από τις δηλώσεις Καμμένου, αυτομάτως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών θα δεχθεί ότι και ο Πρωθυπουργός της χώρας συμμερίζεται τις απόψεις του υπουργού Άμυνας ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει κόψει άλυσο.

Αυτή είναι, λοιπόν, η διπλωματία και η εθνική μας γραμμή: Ο σουλτάνος είναι τρελός...

Ή μήπως ο Καμμένος είναι λαγός κι αυτός, σαν τον Κατσίκη(;) και μας προετοιμάζει να δεχθούμε ότι οι δύο Έλληνες θα ξαναπατήσουν ελληνικό έδαφος όποτε του καπνίσει του Ερντογάν, επειδή ο σουλτάνος έιναι τρελός και όχι, ασφαλώς, επειδή η διπλωματία μας και οι ηγέτες μας είναι ανίκανοι;

Διότι την προηγούμενη εβδομάδα, ουδείς έτρεξε να μαζέψει τον Κατσίκη που μίλησε ανοιχτά για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους, δίνοντας πάτημα στον Ερντογάν να πει ότι ο Τσίπρας τού είχε υποσχεθεί κάτι ανάλογο.

Σήμερα, ουδείς μαζεύει τον Καμμένο, ο οποίος με αυτά που λέει, διευκολύνει πολύ τη στρατηγική της Τουρκίας.

Ε, υπουργέ! Λάθος χώρα μανατζάρεις!

Γαλανιάδη Εύα

Tags: